19.10.2015
Hämeenkyrön kunta, Hämeenkyrö

Osallistavan johtamisen toimintamalli

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Haluttiin osallistaa kunnan henkilöstö toiminnan tehostamiseen ja kohtuuttoman menokasvun pysäyttämiseen. Vuoden 2012 tilinpäätös oli erittäin heikko ja perinteisiä säästökeinoja oli kokeiltu edellisinä vuosina. Niiden vaikutus oli kuitenkin jäänyt lyhytaikaiseksi.
Ratkaisu
Tekesin Liideri - ohjelman vauhdittamana 2013-2015 toteutettiin koko organisaatiota koskeva tuottavuuden kehittämisponnistus. Tekesin tuella "Tulevaisuus tehdään yhdessä" -hankkeeseen saatiin organisaation ulkopuolista valmennusta. Palvelualueet saivat itse esittää valmennuksen kohteeksi otettavia asioita.
Tulokset
Vuoden 2013 tilinpäätöksen vuosikate saatiin 1,9 m€ ylijäämäiseksi, kun se edellisessä tilinpäätöksessä oli 0,4 m€ alijäämäinen. Menokasvu pysähtyi 0,5 prosenttiin. Tilinpäätöksessä 2014 vuosikate vahvistui 3,6 m€ suuruiseksi ja tilikauden tulos oli 832.000 € ylijäämäinen. Menokasvu oli edelleen nollattu ja henkilökunnan sairauslomat kääntyneet laskuun. Säästöjen etsintä oli kehittynyt toiminnan sisällön kehittämiseksi. Tuloksia esiteltiin helmikuussa 2015 Hyvän työelämän messuilla.

Yhteyshenkilöt

Antero Alenius
antero.alenius(ät)hameenkyro.fi
Kunnanjohtaja

Taina Niiranen
taina.niiranen(ät)hameenkyro.fi
Sosiaalijohtaja
Hämeenkyrön kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta