18.10.2023
Alavuden kaupunki / Työhyvinvointiryhmä, Alavus

POP UP -rekrytointitapahtuma Keskisen kyläkaupalla

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Idea syntyi Alavuden kaupungin toimialojen yhteisessä työhyvinvointiryhmässä.
Lähdettiin kokeilemaan matalan kynnyksen rekrytointitapahtumaa. Halusimme saada kokemuksia uudesta tavasta toimia ja jalostaa palvelua edelleen saatujen kokemusten perustella.

Halusimme tavoittaa potentiaalisia työntekijöitä, parantaa työnantajakuvaa ja tehdä yhteistyötä uusien kumppaneiden kanssa.
Ratkaisu
Rekrytointitapahtumassa esiteltiin kaupungin avoimia työpaikkoja ja Alavuden työllisyyden kuntakokeilun palveluja. Kehitettiin uusi työn tekemisen tapa, jossa jalkauduttiin Keskisen kyläkaupalle kuntalaisten pariin perjantaina klo 14-18. Pystytettiin yhteinen esittelypiste kauppakadulle, johon kaupunkilaisten oli helppo ostosten lomassa pistäytyä. Tapahtumassa esimerkiksi autettiin nuoria hakemaan kesätyöpaikkaa ja opastettiin vanhempia työntekijöitä työnhaussa.

Paikalla oli sivistys-, nuorisopalvelujen, 4H-yhdistyksen ja työllisyyden kuntakokeilun asiantuntijoita. Lisäksi puhelimen päässä päivystivät työnhakijoiden mahdollisia lisäkysymyksiä varten tekninen johtaja, hallintojohtaja ja palvelupäällikkö. Myös kaupunginjohtaja kävi tapahtumassa.

Tapahtumaa varten tarvittiin muutama pystypöytä, rollup-mainostelineitä, läppäri, jaettavia kortteja avoimista työpaikoista ja Alavus-avaimenperiä / makeisia.

Kehittämässä olivat mukana henkilöstö ja johtoa. Kehittämistyö tehtiin omin voimin. Viestintäsihteeri suunnitteli ja toteutti some-kampanjan ja lehti-ilmoitukset. Kustannukset alle 1 000 euroa.
Tulokset
Uskallus kokeilla uusia tekemisen tapoja vahvistui. Tapahtuman järjestely ei vaatinut suuria resursseja. Yhdessä tekemisen kulttuuri vahvistui ja samalla toteutettiin kaupunkistrategiaa - Alavus on asukkaitaan varten. Yhteistyö työllisyyspalvelujen kuntakokeilun kanssa oli myös uutta ja se nähtiin erittäin hyödyllisenä.

Kokeilun avulla saatiin arvokasta tietoa - tapahtuma oli onnistunut ja sille suunnitellaan jatkoa vuonna 2024.
Liitteet
Rekry 1. Ilmoitus. Alavus..pdf
Rekry 6. Kuva kauppakadulta. Alavus.jpg
Rekry 5. Esittelypiste. Alavus.jpg
Rkry 2. Ilmoitus. Alavus.pdf
Rekry 3. Some. Alavus.pdf
Rekry 4. Esittelypiste. Alavus 600.jpg

Yhteyshenkilöt

Sari Helander
sari.helander(ät)alavus.fi
Hallintojohtaja
Alavuden kaupunki
Sanna Sarvikas
sanna.sarvikas(ät)alavus.fi
toimistosihteeri
Alavuden kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta