14.10.2022
Limingan kunta/varhaiskasvatus, Liminka

Puolivälin krouvi - vertaistuki

Yhteistyössä: Kempele, Tyrnävä
Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Tarve oli saada varhaiskasvatuksen johdon vertaistukea keskustellen ajankohtaisista oman seudun asioista pienellä porukalla ja kaikkia lähellä.
Ratkaisu
Olemme järjestäneet koko seutukunnan yhteisiä tapaamisia ja etätapaamisia usean vuoden ajan. Tämän lisäksi on koettu olevan tarve keskustellen pienemmällä porukalla ja suunnilleen samankokoisten kuntien yleisistä asioista. Samaa työtä tekevien ja samojen uudistusten ja muutosten pyörteissä olevina on koettu saavamme apua toisten kokemuksista ja vinkkejä sekä voimaa omaan työhön.
Tulokset
Asioiden ja ajatusten sekä ideoiden ääneen puhuminen selkeyttää omia ajatuksia ja näkemyksiä. Samoin toisten ajatusten ja ideoiden kuuleminen tuo ideoita ja monipuolisia näkökulmia asioihin ja ilmiöihin. Yhdessä keskustellen olemme voineet oppia toisiltamme, työn merkityksellisyys kirkastuu ja huoliasioiden puhuminen puolittaa huoletkin. Samalla kunnioitus ja arvostus kollegoja kohtaan on kasvanut ja ystävyyssuhteet ovat syventyneet. Omaan työhön saadut uudet ideat ja vahvistus omaan ammattitaitoon ovat rikastuttaneet ja kasvattaneet työn imua.

Yhteyshenkilöt

Sari Supperi
sari.supperi(ät)liminka.fi
varhaiskasvatusjohtaja
Limingan kunta/ sivistys- ja hyvinvointipalvelut
Virpi Uutela
virpi.uutela(ät)kempele.fi
varhaiskasvatuksen johtaja
Kempeleen kunta/ kasvatus ja opetus

Riitta Kangasniemi
riitta.kangasniemi(ät)tyrnava.fi
varhaiskasvatusjohtaja
Tyrnävän kunta/ kasvatus ja opetus
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta