22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava

Sulkavan laulava keittiö

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä jokaisessa työtehtävässä.

Uskomme siihen, että jokaisen osaaminen tuodaan yhteiseen käyttöön asiakkaiden iloksi. Vaikkei hauskuutta työsopimuksessa lukisi. Työn on oltava hauskaa ja innostavaa. Osaaminen taas voi olla mitä tahansa. Kunhan se toteuttaa organisaation tavoitteita ja toimet menevät asikashyötyyn. Näin tässäkin tapauksessa.
Ratkaisu
Sulkavan keittiön väki sai uutta vahvistusta joukkoonsa. Jo ennestään kokeilumieliseen sakkiin. Heillä tuli yhteisesti puheeksi, että mitä jos laulaisimme asiakkaille. Vieressä nimittäin toimii vanhainkoti, jossa asukkaiden elämä aivan varmasti kaipaa piristystä.

Niinpä oppivan ja kokeilevan organisaation hengessä keittiön ihmiset alkoivat silloin tällöin laulaa asiakkaille. Kattilat ja vispilät toimivat soittimina. Joulun aikaan valikoima lauluista oli hyvin rajattu. Nissepolkka raikui, kun Sulkavan laulavat keittäjät päräyttivät menemään. Seuraavaan tilaisuuteen ei edes haluttu ketään muka “ammattilaisia”, vaan keittiön ihmiset haluttiin laulamaan. Ketterää toimintaa.
Tulokset
Ruoka tulee hoidettua. Tottakai. Mutta miksei työssä voisi olla jotakin muuta? Se on tällä asialla todistettu. Asiakkaat saavat elämyksiä. Työ rikastuu ja on todella laaja-alaista. Työiloa on havaittavissa joka puolella. Ihan amatöörinkin silmin. Työhurjaa toimintaa. Koska ruokailu kun on elämys, niin sitä Sulkavan keittiön ihmiset toden totta tekevät. Sikermä sikermältä.

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen(ät)jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy
Minna Hakulinen
minna.hakulinen(ät)jarvisaimaanpalvelut.fi
Ravitsemispäällikkö
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen(ät)jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Toiminnot

Teemat