21.6.2021
Kärkölän kunta, Kärkölä

Tiedätkö tämän -artikkelisarja hallinnosta ja päätöksenteosta

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Mitä kunnallisessa päätöksenteossa tapahtuu? Miten voin kuntalaisena vaikuttaa? Mikä ihme on sähköinen päätöksentekomenettely? Hallinnon käsitteiden avaaminen lyhyillä tietoiskuilla koettiin tarpeelliseksi kuntalaisten näkökulmasta, mutta myös uuden valtuustokauden alla uusien luottamushenkilöiden näkökulmasta. Tavoitteena tuottaa selkeä juttusarja hallinnon ja päätöksenteon keskeisistä kokonaisuuksista kaikkien saataville.
Ratkaisu
Päädyttiin kirjoittamaan artikkelisarja kunnan kotisivuilla julkaistavaan kuntablogiin. Tiedätkö tämän -artikkelisarja tekee tutuksi kunta-alan sähköisen päätöksenteon ja sähköiset kokoukset lakien näkökulmasta käytännön toteutukseen.

Kymmenen artikkelin sarjassa tutustutaan kunnalliseen päätöksentekoon ja kokoustamiseen sähköisessä toimintaympäristössä, pohditaan sähköisen päätöksenteon hyötyjä ja mahdollisuuksia niin kuntalaisille, luottamushenkilöille kuin kuntaorganisaatiollekin.
Tulokset
Tiedätkö tämän -artikkelisarja on kaikkien luettavissa, artikkeleihin voidaan palata tarvittaessa ja niitä voidaan käyttää alustavana koulutusmateriaalina esimerkiksi uusille valtuutetuille. Hallinnon toimien avaaminen ja niistä kertominen saa toivottavasti jatkoa syksyllä uuden artikkelisarjan muodossa.

Yhteyshenkilöt

Lilli Peltonen
lilli.peltonen(ät)karkola.fi
hankepäällikkö
Kärkölän kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Teemat