16.10.2023
Limingan kunta / Omaisuuden hallinta , Liminka

Kipaise kiinteistölle ja tutustu tonttiisi!

Yhteistyössä: Liminka
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Idea lähti kun käytiin kunnan omaisuuden hallinnan porukalla tutustumassa Kalajoen hiekkasärkkien tonttitarjontaan. Huomasimme, että heillä on tonttien tiedot hienosti esillä tonttien laidoilla. Kaikilla ei ole kovinkaan helppoa hahmottaa luonnossa tonttien sijaintia vain katsomalla kännykän näytöstä asemakaavakarttaa. Kun tonttien tiedot ovat näkyvillä tonttien laidoilla, on paljon helpompi kuvitella oman talon sijoittuminen tontille.

Tavoitteeksi asetettiin jalostaa ideaa mahdollisesti jopa paremmaksi ja saada sitä kautta tonttikysyntään piristystä.

Ratkaisu
Kehittämistyö lähti siitä, että suunniteltiin juliste nähtäväksi tonttien laidoilla. Julisteeseen saatiin tärkeimmät tiedot tonteista sekä QR-koodi, josta pääsee suoraan varaamaan tonttia. Kehittämistyössä olivat mukana toimistosihteeri, hankeasiantuntija, rakennustarkastaja, kunnanarkkitehti ja tekninen johtaja. Kaikki tehtiin omin voimin alusta loppuun ja kylttien pystytys tilattiin kunnan liikelaitokselta.
Tulokset
Heti kylttien pystytyksen jälkeen yritystonttien osalta alkoi tulla kyselyjä muiden asioiden yhteydessä. Huomasimme, että kyltit madalloittivat kynnystä ottaa tonttiasiat puheeksi muistakin asioista jutellessa. Kehitystyötä jatketaan varmasti kyltittämällä kaikki kunnan vapaat tontit nyt ja tulevaisuudessa.
Liitteet
Kyltit asuintontit.png
Kyltit yritystontit 600.png

Yhteyshenkilöt

Antti Suominen
antti.suominen(ät)liminka.fi
Rakennustarkastaja
Limingan kunta
Antti Suominen
antti.suominen(ät)liminka.fi
Rakennustarkastaja
Limingan kunta

Venanzia Rizzi
venanzia.rizzi(ät)liminka.fi
Kunnanarkkitehti
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta