14.10.2022
Lempäälän kunta, työllisyys- ja kuntoutuspalvelut, Lempäälä

Työkyvyn tuen tiimi

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Olemme kehittäneet työnhakijoiden terveystarkastusten tiimoilta työkyvyn tuen tiimin, johon osallistuvat tällä hetkellä terveydenhuollon puolelta työttömien työnhakijoiden kanssa toimivat henkilöt, työllisyyspalveluista työhön kuntoutuvien asiakkaiden OMA-valmentajat, osatyökykyisten työhönvalmentaja sekä yksilövalmentaja ja työikäisten sosiaalityön puolelta sosiaalityöntekijät sekä sosiaaliohjaajat.
Tavoitteena on sekä ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä sekä vähentää työttömyyden kestoa, kuten myös lisätä kansanterveyttä ja tarjota tukipalveluja vaikeassa työmarkkina-asemassa oleville työnhakijoille. Työkyvyn tuen tiimin tavoitteena on myös lisätä ja helpottaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä, puhua yhteisistä ajankohtaisista asioista, pohtia ratkaisuja pitkittyneisiin tilanteisiin ja luoda yhteisiä linjauksia toiminnalle.

Ratkaisu
Tiimi on kokoontunut kerran kuukaudessa. Tiimin kokoontumiset on pidetty korona-aikana Teamsilla, joten kaikkien on ollut helppo ollut liittyä mukaan.   Kokoontumiset jatkuvat Teamsilla edelleen. Kaikki osallistujat voivat lisätä asialistaan etukäteeen asioita, joita haluavat tiimissä käsiteltävän.
Tiimi on henkilöstön kehittämä. Etäyhteyksillä kerran kuukaudessa kokoontuvan tiimin kustannukset jäävät pieniksi.
Tulokset
Yhteistyö eri toimijoiden välillä selkeyttää toimintamallia ja asiakkaat saavat yhdenveroista palvelua. Asiakkaat välttyvät monella eri ovella käymiseltä, kun saadaan sovittua esimerkiksi yhteisvastaanotto asiakkaan ja moniammatillisen tiimin kesken.  
Yhteistyö ennaltaehkäisee päällekkäistä työtä ja kohdentaa asiakkaalle oikea-aikaista palvelua tehokkaammin. Asiakkaalle on mahdollista tehdä kustannustehokas palveluntarvearvio ja – polku. Tiimi jatkaa toimintaansa ja sen kehittämistä edelleen.

Yhteyshenkilöt

Minna Satokangas
minna.satokangas(ät)lempaala.fi
Työhönvalmentaja
Lempäälän kunta, työllisyys- ja kuntoutuspalvelut
Jenni Lintula
jenni.lintula(ät)lempaala.fi
Terveydenhoitaja
Lempäälän kunta, sosiaali- ja terveyspalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta