30.9.2021
Vaasan kaupunki, Vaasa

Työnantajakuvan kehittäminen työnantajakuvatutkimuksen avulla

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Kaupunkistrategiamme mukaisesti tavoitteenamme on olla vetovoimainen ja monimuotoinen työnantaja. Tavoitteena oli selvittää Vaasan kaupungin mainetta työnantajana sekä henkilöstön keskuudessa että ulkoisesti potentiaalisen uuden työvoiman keskuudessa Vaasan lähikunnissa ja muualla Suomessa.

Vahva työnantajamielikuva houkuttaa uusia osaajia ja sitouttaa nykyisiä työntekijöitä. Sisäisellä työnantajakuvalla on vaikutus niin työssä viihtymiseen, sitoutumiseen kuin halukkuuteen suositella työnantajaansa muille.

Tavoitteena oli saada selville kehittämiskohteita, joita kehittämällä saamme parannettua työnantajakuvaamme ja työntekijäkokemusta.

Tarvitsimme tavan mitaita nykyistä työnantajakuvamme tilaa ja uusintamalla tutkimuksen pystymme mittaamaan kehittämistoimenpiteiden vaikutusta.
Ratkaisu
Toteutimme T-median kanssa sekä sisäisen että ulkoisen työnantajakuvatutkimuksen. Tutkimustuloksista nousseiden kehittämiskohteiden pohjalta kokosimme toimenpidesuunnitelman, johon on sitoutettu erityisesti johto ja esihenkilöt.

Tulokset
Tutkimustulosten pohjalta osaamme kohdistaa kehittämistoimenpiteitä oikeisiin kohteisiin. Saimme vahvistuksen myös sille, että jo käynnissä oleva kehittämistyötä tukee työnantajakuvatutkimuksessa ilmenneitä kehittämiskohteita.

Osaamme myös viestiä oikeista asioista ulospäin ja näin vahvistamme oikeita asioita työnantajakuvassamme.

Tutkimuksesta nousseista kehittämiskohteista on tehty toimenpidesuunnitelma, johon on haettu tuki johdolta ja esihenkilöiltä. Kehittämistyöhön haluamme osallistuttaa koko henkilöstöä.

Yhteyshenkilöt

Anne Lindell
anne.lindell(ät)vaasa.fi
Rekrytointivastaava

Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta