12.10.2022
Uusikaupunki, hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelukeskus, kulttuuripalvelut, Uusikaupunki

Ukilive-striimattu konsertti koko perheelle

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Ukilive-konsertin idea syntyi korona-aikana vuonna 2020, kun kulttuuri- ja muut tilaisuudet olivat suljettuina. Tavoitteena oli järjestää paikallisten muusikoiden ja esiintyjien tähdittämä konsertti, joka striimataan kaupungin Youtube-kanavan kautta paikallisille ja miksei myös muualla asuville.

Varsinaista yleisötavoitetta ei ensimmäisellä kerralla asetettu, mutta katsojia oli parhaimmillaan yhtä aikaa noin tuhat. Myöhemmin striimi säilyi katsottavissa kuukauden ajan ja se sai noin 8000 katselukertaa.
Ratkaisu
Konsertti kasattiin melko nopeasti noin kuukauden aikana. Kulttuuripalveluiden vastaava toimi koordinaattorina esiintyjien välillä ja oli itse mukana säestäjänä konsertissa. Kulttuuripalveluiden henkilökunta vastasi konsertin teknisestä toteutuksesta ja striimauksesta. Esiintyjät olivat mukana talkoohengessä ja konsertti loi uudenlaista yhteenkuuluvuutta myös heidän keskuudessaan.

Ensimmäisellä kerralla konsertin kustannukset koostuivat lähinnä tekijänoikeusmaksuista. Nyt konsertti on järjestetty kolme kertaa ja kahtena viime vuonna on konsertin säestyksestä vastannut ammattilaisista koostuva yhtye, jonka jäsenet saavat pienen korvauksen. Konsertin myötä olemme panostaneet striimausvälineistöön ja niiden käyttöön ja striimattavasta sisällöstä on tullut osa toimintaamme.
Tulokset
Konsertti jäi pysyväksi osaksi Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden toimintaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa yleisöllä oli mahdollisuus tulla seuraamaan konserttia paikan päälle, mutta sen lisäksi se lähetettiin edelleen myös striimattuna.

Konsertit ovat saaneet vuosittain tuhansia katselukertoja ja niiden avulla on varmasti tavoitettu henkilöitä, jotka eivät muuten kulttuuripalveluita aktiivisesti käytä. Konsertit ovat vahvistaneet kulttuuripalveluiden ja paikallisten muusikoiden yhteistyötä, sekä luonut yhteisöllisyyttä esiintyjien keskuudessa.

Yhteyshenkilöt

Petri Hatakka
petri.hatakka(ät)uusikaupunki.fi
Kulttuuripalvelujen vastaava
Uudenkaupungin kulttuuripalvelut
Joni Pietiläinen
joni.pietilainen(ät)uusikaupunki.fi
Kulttuurituottaja
Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut, kulttuuripalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta