11.7.2022
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Pyörällä kuuhun -hanke, Liminka

Uutiskirjeet uusiksi!

Yhteistyössä: Raahe, Siikajoki, Pyhäjoki
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Toimistotyöläisen tai yrittäjän sähköposti täyttyy nykypäivänä vauhdikkaasti sinne tulvivasta sähköpostista – osa viesteistä on tärkeitä ja osa taas täyttä roskaa. Postin valtaisan määrän vuoksi olennaiset viestit hukkuvat äkkiä informaatiotulvaan. Sinänsä hyödyllisten, mutta monisanaisten viestien lukemiseenkaan ei tahdo oikein olla aikaa, jolloin tärkeät tiedonjyväset saattavat jäädä purkin pohjalle itämään. Hanketoiminnassa on välttämätöntä, että toiminnan kannalta keskeiset henkilöt ja sidosryhmät saavat tietoa siitä, mitä hankkeessa tapahtuu.
Ratkaisu
Limingan kunnan ja Raahen seudun kehityksen yhteisen Pyörällä kuuhun -hankkeen hankehenkilöstö päätti kokeilla uutiskirjeen tekoa videomuodossa. Kuvan ja äänen yhdistelmällä saa kerrottua lyhyessä ajassa paljon asiaa, minkä lisäksi se on helposti lähestyttävä tapa tutustua hankkeen toimintaan. Videoon voi palata useita kertoja, sen voi katsoa osissa ja sitä on helppo jakaa edelleen henkilöille, jotka mahdollisesti olisivat kiinnostuneita aiheesta. Lisäksi se on keino erottua muista hankkeista.
Tulokset
Videon julkisuus mahdollistaa mukavasti hankkeen toimintaan tutustumisen ympäri Suomea. Perinteiset uutiskirjeet eivät välttämättä ole luettavissa julkisesti verkossa, vaan ne toimitetaan suoraan tietylle vastaanottajajoukolle. Hankkeen videomuotoinen uutiskirje löytyy kuitenkin avoimesti YouTubesta, ja niinpä pyörämatkailuteeman kanssa työskentelevät henkilöt saavat helposti tietoa siitä, mitä Limingan ja Raahen seudun alueella tehdään. Lisäksi uutiskirjeen voi myös kuunnella podcastin tapaan vaikka lenkillä.

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Projektipäällikkö
Limingan kunta
Siiri Sarias
siiri.sarias(ät)raahe.fi
Projektikoordinaattori
Raahen seudun kehitys
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Teemat