22.6.2020
Parkanon kaupunki & Kolmostien Terveys Oy, Parkano

VirtaParkki tukee kuntalaisten hyvinvointia verkon kautta

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Mietimme, miten tavoitamme kuntalaiset ja rohkaisemme kuntalaisia tekemään digiloikan tilanteessa, jossa harrastukset kodin ulkopuolella suljettiin ja kuntalaisia kehotettiin pysymään koronan vuoksi kotona. Päätimme yhdessä, että kun "Te ette voi tulla meille, me tulemme teille". Näin syntyi VirtaParkki. Virtuaalinen ympäristö sisältää eri ikäisille paljon erilaista toimintaa, muun muassa tietoiskuja, jumppaa, leivontavinkkejä, askartelua, haastatteluja, kirjavinkkejä, ravitsemustietoa ja menovinkkejä. Videoinnit, haastattelut ja toiminta on tehty täysin oman henkilökunnan työpanoksella hyödyntäen omaa osaamista ja omia verkostoja. Lisäksi toiminnan tueksi on kehitetty yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa digivälineprojekti laitteiden hankkimiseksi. Esimerkiksi tabletin hankinnan jälkeen järjestettiin kirjastoon kahden viikon välein käyttöopastusta.
Ratkaisu
Kehittämisessä on ollut valtava innostus lähteä tekemään jotain aivan uutta ja erilaista. Koronan vuoksi loikka kuntalaisten olohuoneisiin tapahtui muutamassa päivässä. Työntekijät lähtivät innolla mukaan kehittämään ja ideoimaan. Kädet savessa oli mukana johtoa sekä Parkanon kaupungilta että Kolmostien Terveys Oy:ltä. Johto mahdollistaa työntekijöiden ideoiden toteuttamisen ja linjaa viikoittain asioita ohjausryhmässä. VirtaParkki syntyi olosuhteiden vuoksi, mutta siitä tulee osa pysyvää toimintaa.
Tulokset
Prosessissa syntyi yksi uusi tapa tavoittaa kuntalaisia, asiakkaita ja potilaita. Kehittämisteko näkyy työyhteisöjen innostumisena ja ideointina, mitä kaikkea voi viedä virtuaaliseen ympäristöön kaikkien saataville ja nähtäväksi. Yhdellä luennolla ravitsemusterapeutti tavoittaa huomattavasti suuremman asiakasmäärän kuin tavatessaan yhden asiakkaan ajanvarauksella. Säästö on huomattava, kun samassa työajassa tavoittaa suuremman asiakaskunnan. Myös ilmasto kiittää, kun tekeminen on tullut kotiin eikä kuljeta harrastuksiin tai asiantuntijoiden vastaanotolle vaan palvelu tulee kotiin.

Yhteyshenkilöt

Taina Niiranen
taina.niiranen(ät)parkano.fi


Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta