11.10.2022
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Yrittäjien aamukahvit

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Ajatus lähti siitä liikkeelle, että miten saisimme paremmin yrittäjien tietoon heille tärkeää informaatiota ja syvällisempää tietoa heitä koskevista asioista. Kaikille ei voi puhelimella soittaa ja henkilökohtaisesti asioita kertoa, eikä sähköpostilla tavoita samalla tavalla kiireisiä ihmisiä. Päätettiin, että tarvitaan tilaisuus, jossa yrittäjät saadaan omasta halustaan asian äärelle ja mukavassa tunnelmassa voidaan keskustella heille tähdellisistä aiheista. Tavoitteena oli tavoittaa riittävä määrä yrittäjiä, jotta aamukahveja kannattaa jatkaa.

Aamukahvit järjestetään joka kuun kolmas torstaiaamu klo 8-9:30.
Ratkaisu
Todettiin, että järjestetään yrittäjille aamukahvit kerran kuussa. Tavoite oli saada aikaan kahdeksat mielenkiintoiset aamukahvit vuodessa (tammi, helmi, maalis, huhti, touko, syys, loka, marras). Ensimmäisenä istuttiin alas ja käytiin läpi millaisten haasteiden parissa yrittäjät pyörivät ja millaisia asioita meidän olisi kunnan puolesta hyvä saada heidän tietoonsa, kun itse koitamme pysyä ajan tasalla elinkeinopuolen asioista. Niinpä todettiin, että jokaiselle aamukahveille tarvitsemme mielenkiintoisen alustajan ja hyvän aiheen, että saamme väkeä paikalle.

Vuoden aamukahvien yhteishinta on noin 1000 euroa. Yrittäjiä olemme saaneet tilaisuuksiin 10-30, mihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Puhujia on kutsuttu eri organisaatiosta (ELY, Finnvera, maaseuturahasto, Leader, pankit, rahoittajat, yrittäjien hyvinvointi, sijoittaminen, säästäminen, työllisyyspalvelut, hankkeet, omistajanvaihdos, sukupolvenvaihdos, jne.).
Tulokset
Saimme tietystä aiheesta kiinnostuneet yrittäjät kerralla paikalle, kuulemaan tarkemmin ja syvemmin aiheesta, josta haluamme yrittäjiä valistaa. Näin yrittäjät saavat ideoita ja ajatuksia toimintansa tehostamiseen tai tulevaisuuden suunnitteluun. Parhaimmillaan aamukahveilta voi lähteä uusi yritysryhmähankkeita tai muuta yhteistyön lisääntymistä yrittäjien välillä!

Yhteyshenkilöt

Teemu Haapala
teemu.haapala(ät)liminka.fi
Elinkeinojohtaja
Limingan kunta elinvoimapalvelut
Kaj Sartorisio
kaj.sartorisio(ät)liminka.fi
Yritys- ja sijoittumisasiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta