15.9.2021
Muuramen kunta / viestintä, Muurame

DigiMuurame - moderni kotiseutumuseo ja virtuaalinen kuntalaisten olohuone

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Kunnassa ei ollut entuudestaan kotiseutumuseota. Kunnan juhlavuoden kunniaksi päätettiin perustaa sellainen verkkoon antamaan tietoa sekä lisäämään yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kotiseuturakkautta. Ympäristö kokoaa kunnan eri toimijat, palvelut, historian ja nykyhetken mielenkiintoiselle ja osallistavalle 3D-alustalle.
Ratkaisu
Selvitettiin rahoitusmahdollisuudet ja päädyttiin hakemaan Leader-rahoitusta. Laadittiin huolellinen suunnitelma, jossa punnittiin ympäristön hyötyjä kunnan eri tahojen näkökulmista. Lähtökohtana oli hyödyntää nykyaikaista teknologiaa/digitaalisuutta. Pidettiin alustava ideariihi, jonka pohjalta laadittiin kilpailutus palveluntarjoajalle. Kilpailutusvaiheessa hyödynnettiin vr/ar-toteutuksista asiantuntevaa henkilöä. Osallistettiin kunnan työntekijöitä, kuntalaisia ja muita kiinnostuneita suunnittelutyöhön.
Tulokset
Ympäristö tuo kunnan historian ja nykyhetken aiempaa paremmin ja varsin laajasti saataville. Sen kautta löytää paitsi palveluja, myös järjestöjä, yrityksiä jne. helpommin. Ympäristö mahdollistaa myös nykyaikaisia etäosallistumisia tapahtumiin ja yhteistyöstämisen ulottuvuuden. Alusta on vielä työn alla ja julkaistaan joulukuussa 2021. Sitä täydennetään vuosien saatossa.

Yhteyshenkilöt

Jenni Isopahkala
jenni.isopahkala(ät)muurame.fi
Viestintäasiantuntija
Muuramen kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta