13.10.2022
Limingan kunta, Aapin päiväkoti, Liminka

Huoltajat mukaan varhaiskasvatukseen

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Halusimme päiväkodissamme lisätä huoltajien osallisuutta ja ajattelimme, että ottamalla perheet mukaan toimintaan eri tapahtumien kautta laskemme kynnystä osallistua päiväkodin toimintaan ihan arkenakin.
Ratkaisu
Päätimme järjestää päiväkodin asiakasperheille useita eri tilaisuuksia, joihin osallistuminen olisi heille mukavaa ja helppoa. Samalla osallistujat tutustuvat premmin sekä päiväkodin henkilökuntaan että muihin perheisiin. Toiveenamme on osallisuuden tunteen lisääntyminen.

Järjestämme vuoden 2022 aikana useita tapahtumia. Maaliskuussa 2022 järjesimme Rantakylän virkistysalueella talvitapahtuman, johon kutsuimme päiväkodin kaikki lapset koko perheen kanssa. Paistoimme yhdessä nuotiolla makkaraa, hiihdimme "kilpaa" ja perheille oli järjestetty muutamia toimintapisteitä. Toukokuussa 2022 juhlimme yhdessä äitejä.

Syksyllä uuden kauden aluksi huoltajia kutsuttiin yleisöksi vakaryhmien yleisurheilukisoihin. Ensimmäinen isompi tapahtuma on Läheisen päivä lokakuussa. Silloin varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat saaneet kutsua kaksi itselleen tärkeää läheistä iltapäiväksi päiväkodille. Marraskuussa juhlimme isien kanssa yhdessä nuotion äärellä ja jouluna toki vietämme yhdessä joulujuhlaa.

Kehittämässä on ollut koko päiväkodin henkilökunta. Toiminta on toteutettu olemassa olevin resurssein.
Tulokset
Koemme, että perheillä on matala kynnys tulla mukaan päiväkodin arkeen. Henkilökunnan välit huoltajien kanssa ovat välittömät, joka helpottaa myös pulmatilanteissa asioiden puheeksiottoa. tapahtumien järjestäminen on jo nyt osa Aapin päiväkodin arkea ja sellaisena se varmastikin pysyy.

Yhteyshenkilöt

Outi leinonen
outi.leinonen(ät)liminka.fi
päiväkodin johtaja
Limingan kunta, Aapin päiväkoti
Satu Rahkola
satu.rahkola(ät)liminka.fi
vastaava varhaiskasvatuksen opettaja
Limingan kunta, Aapin päiväkoti
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta