15.10.2019
Jämsän Ateria- ja puhtauspalvelut liikelaitos, Jämsä

Jämsässä opiskelevien nuorten iltatyöllistäminen Ateria- ja puhtauspalveluissa

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Sijaisten saatavuus Jämsän seudulla on heikko ateria- ja puhtauspalvelutehtäviin. Ateria- ja puhtauspalvelut liikelaitoksessa mietimme miten saisimme sijaistilannetta helpotettua. Ideoidessamme löysimme myös seuraavia näkökulmia: nuorilla mahdollisuus tutustua työelämään ja työelämän pelisääntöihin, mahdollisuus tutustua ateria- ja puhtauspalveluiden työtehtäviin sekä mahdollisuus tienata työpanostaan vastaan palkkaa. Työ tehtäisiin iltaisin/ viikonloppuisin muutama tunti kerrallaan. Kutsuimme palaveriin yhteistyötahoja kuten, rehtorit, opot, kaupungin henkilöstöpäällikön, kaupungin työvoimapalvelun edustajan sekä va. kaupunginjohtajan. Koolle kutsutun ryhmän johtopäätös esittämästämme ideasta oli yksiselitteisen kannustava, koska ideamme huomioi kaupungin starategian lähtökohtia, esim. nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen. Nuorten kesätyöllistäminen on meille vuosikymmenien ajalta tuttua, nyt haluaisimme laajentaa käsitettä nuorten työllistämiseen yleensä.
Ratkaisu
Liikelaitoksen johtoryhmä (puhtauspalvelupäällikkö, ruokapalvelupäällikkö ja liikelaitosjohtaja) kävi "Rekry- kiertueella" kouluilla (Jämsän kouluilla 9 lk, Jämsän lukio ja Jämsänkoskella Gradia) jossa kerroimme työmahdollisuudesta ja mahdollisuudesta myös oppisopimuskoulutukseen. Pyysimme halukkaita ilmoittautumaan jaetussa esitteessä mainituille yhteyshenkilöille. Kiertueen nyt ollessa vielä kesken, yhteydenottoja olemme saaneet n. 40 nuorelta. Lupasimme halukkaille nuorille 24 h työtä/ 4 vkoa (kahtena iltana viikossa 3 h/ kerta). Tavoitteemme on että tutustumisjakson myötä saisimme jatkossa osan nuorista meille sijaiseksi ilta/ viikonloppu työhön.
Tulokset
21.10.2019 käynnistyy ensimmäinen 4 viikon työjakso. Mielenkiinnolla odotamme yhteistyötä nuorten kanssa ja toivomme saavamme heistä meille jatkossa sijaispulmaamme helpotusta.

Yhteyshenkilöt

Mervi Västinen
mervi.vastinen(ät)jamsa.fi
liikelaitosjohtaja
Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut liikelaitos
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta