14.10.2022
Vaasan kaupunki/Konserniohjaus, Vaasa

Jatkuvan parantamisen toimintamallin ja sisäisten kehittäjien verkoston luominen

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Henkilöstöohjelmassamme (2018-2020) kirjattiin tavoitteeksi, että osallistamme aktiivisesti työntekijöitämme suunnittelemaan ja kehittämään omaa työtään ja työyhteisöään, ja että esihenkilömme ymmärtävät, hyväksyvät ja hyödyntävät henkilöstömme erilaisuudessa piilevää potentiaalia ja kannustavat työntekijöitä kehittymään. Keskeisenä tavoitteena on ollut/on luoda sisäisiä ja ulkoisia verkostoja ja erilaisia asiantuntijaverkostoja yli toimialarajojen.​
Arvolupauksissamme olemme määritelleet, että kehitämme aktiivisesti toimintaamme.

Uusimmassa henkilöstöohjelmassa (2022-2025) olemme määritelleet neljä lupausta, joista yksi on Osaava ja idearikas henkilöstö: "Meille tärkeää on eteenpäin meneminen, yhdessä tekeminen = jatkuva parantaminen. Se, että uskalletaan haastaa itseämme ja kumppaneitamme – kokeilla ja tehdä asioita eri tavalla. Meillä jokainen saa osallistua oman työn ja toiminnan kehittämiseen"
Ratkaisu
Haimme jatkuvan parantamisen toimintamallin ja sisäisten kehittäjien verkoston luomisen hankkeelle ulkopuolista rahoitusta. Hanke Lupa kehittää-ylihyvästä ännu bättre sai rahoitusta TSR:lta ja se käynnistyi elokuussa 2022. Hankkeessa kehitetään jatkuvan parantamisen toimintamalli aluksi konserniohjauksen toimialalle ja kolmeen pilottiyksikköön, ja perustetaan sisäisten kehittäjien verkosto. Tavoitteena levittää malli ja verkosto myöhemmin koko organisaatioon.

Tällä tavalla vastataan henkilöstöohjelman ja kaupunkistrategian keskeisiin tavoitteisiin, että meillä on osaava ja idearikas/hyvinvoiva henkilöstö, erinomainen työntekijäkokemus ja hyvä johtaminen.​ Hankkeen avulla tuetaan myös johtoa ja esihenkilöitä jatkuvan parantamisen toimintakulttuurin kehittämisessä.
Tulokset
Jatkuvan parantamisen toimintamallin ja sisäisten kehittäjien verkoston luominen on käynnistynyt elokuussa 2022. Hankkeen päättymisen jälkeen 31.12.2023 näemme mitä vaikutuksia näillä on organisaatiossamme.

Yhteyshenkilöt

Seija Välivainio
seija.valivainio(ät)vaasa.fi
HR-suunnittelija
Vaasan kaupunki, henkilöstö-palvelualue
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta