17.10.2023
Lempäälän Kehitys Oy, Lempäälä

KESÄAGENTTI 37500 –rekrytointikampanja

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Lempäälän kunnassa on paljon upeita matkailukohteita, -reittejä ja -alueita, joiden markkinointiin kaivataan lisäbuustia. Mietimme yhdessä Lempäälän Kehityksen tiimissä, miten voisimme nostaa Lempäälän tunnettuutta ja saada perinteisestä kesätyöntekijästä "enemmän irti".

Olemme kehittäneet digitaalista viestintää ja sosiaalisen median hyväksikäyttöä, ja ideoimme aivan uudenlaisen rekrytointikampanjan jo henkilön tehtävänimeä myöden. Avasimme haun nimellä "Kesäagentti 37500" Lempäälän postinumeron mukaan. Tavoitteena oli löytää henkilö, joka tuo uutta näkemystä ja tuoreita ideoita Lempäälän kunnan matkailumarkkinointiin ja nostaa erityisesti digitaalisen ja some-näkyvyyden tasoa.
Ratkaisu
Matkailun kesätyöntekijän "Kesäagentti 37500" rekrytointikampanjan teemana oli slogan "Lupa palvella". Olemme sitä jo aiemmin käyttäneet elinkeinopalvelujen ja koko kunnankin tunnuslauseena.
Rekrytoinnissa käytettiin sekä perinteisiä että digitaalisia kanavia. Mukaansatempaavalla videolla haettiin näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Samalla haluttiin luoda positiivista mielikuvaa Lempäälästä.

Hakijoilta edellytettiin vankkoja digitaitoja ja ehdotettiin, että hakemus voi olla videon muodossa. Hakemuksissa olikin käytetty luovuutta ja mediataitoja, useat esittelivät itsensä sekä videolla että kirjallisesti. Haastatteluun valittiin kolme ja heistä valituksi tuli henkilö, jolla oli matkailualan koulutusta ja kokemusta. Hän esitteli itsensä videolla raikkaasti ja vakuutti jo ensinäkemältä digiosaamisellaan ja innostuksellaan.

Kesäagentille hankittiin nimikoidut työasut ja hän pääsi alusta lähtien suunnittelemaan omaa työtään. Kesäagentti etsi "uusin silmin" mielenkiintoisia kohteita Lempäälästä ja tuotti niistä sisältöjä eri medioihin. Hän tutustui Lempäälän perinteisiin matkailukohteisiin, mutta löysi myös uusia "helmiä". Monet pitkään Lempäälässä työskenneille tututkin kohteet saivat kesäagentin "käsittelyssä" erilaista hohtoa ja merkittävyyttä.

Kesäagentti kuvasi, videoi, editoi ja julkaisi sisältöä eri kanaviin. Päivitysten katsojamäärät nousivat ja saimme lisää seuraajia. Kuvamateriaalia ja videoita tallennettiin myös tulevaa käyttöä varten.

Yhteistyö kunnan viestinnän sekä kulttuuripalvelujen ja muiden palvelualojen kanssa sujui hyvin. Lempäälän Kehitykselle saatiin systemaattinen päivityskalenteri, joka toimii sujuvasti yhteen kunnan muun viestinnän kanssa.
Tulokset
Jo rekrytointivaiheessa saatiin lisää näkyvyyttä ja positiivista nostetta kunnalle ja matkailulle. Tehtävään valittu henkilö totesi, että hän kiinnitti huomiota tavallisesta poikkeavaan, erityisesti matkailun ja viestinnän henkilölle sopivaan rekrytointitapaan ja haki tehtävää juuri siksi.

Saimme palkattua hyvän työntekijän, joka nosti Lempäälän upeita kohteita esiin kesän kuluessa. Tämä hyödyttää matkailuyrityksiä ja Lempäälään suuntaavia vierailijoita.

Kuva- ja videoaineistot sekä sosiaalisen median postaukset tallennettiin jälkikäyttöä varten, joten kesällä tuotettu materiaali on myös jatkossa kuntamarkkinointimme käytössä. Medianäkyvyyttä seurattiin ja mm. päivitysten katsojamäärät nousivat selvästi. Kunnan viestinnän kanssa tehtiin yhteistyötä hyvin tuloksin. Myös yhteistyökumppanit, yhteisöt ja yritykset olivat tyytyväisiä matkailuviestinnän aktiivisempaan rooliin.

Kesäagentin rekrytointi vähän uudella, perinteisestä kuntarekrytoinnista poikkeavalla tavalla sai Lempäälän kunnan henkilöstöpuolellakin positiivisen vastaanoton.

Linkit
https://www.youtube.com/watch?v=opyhXQlq4L0
https://www.instagram.com/p/CtZXBlrtSw7/
https://www.instagram.com/p/CvPm6Uatb9O/
https://www.instagram.com/stories/highlights/17989207727210355/
Liitteet
Kesäagentti 37500 rekryilmoitus.pdf
Kesäagentti 37500 rekry IdId-näyttöön.jpg
Kesäagentti rekry jättidigitauluun.jpg

Yhteyshenkilöt

Elina Kivi
elina.kivi(ät)lempaala.fi
Yhteysjohtaja
Lempäälän Kehitys Oy
Ahti Laakso
ahti.laakso(ät)lempaala.fi
toimitusjohtaja
Lempäälän Kehitys Oy
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta