27.4.2022
Asikkalan kunta/Aurinkovuoren koulu, Asikkala

Kotvikko on koko työyhteisön käyttöön varattu taukohuone - kotvimiskehto

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Idea Kotvikolle (Kotvimiskehto) syntyi tuotekehittäjätutkinto koulutuksen yhteydessä. Tavoite oli harjoittaa työyhteisön yhteistyötaitoja ja tuottaa joukolla koko työyhteisöä palveleva tuote ja samalla työyhteisön hyvinvointia huomioiva, voimaannuttava arjen tuote.
Ratkaisu
Suunnittelu ja ideointi johti aikataulutukseen, jossa oli selkeät välitavoitteet.

Työyhteisön kokous: kotvimisen teoriataustaa ja käytännön vaikutuksia, ryhmätyöt suunniteltavasta tilasta eli ryhmien ideoita. Ideoiden esittely ryhmittäin. Ideat esillä ja äänestys. Johtoryhmä kokosi eniten ääniä saaneet ideat yhdeksi suunnitelmaksi. Perustettiin työryhmä suunnitelman toteuttamiseksi ja laadittiin budjetti. Idea toteutettiin ja otettiin juhlallisesti käyttöön.
Tulokset
Opetustyön vaativuus vaatii vastavoimia arjessa. Hiljainen, erillinen taukotila mahdollistaa merkityksellisen ja voimaannuttavan tauon mahdollisuuden tarvittaessa. Tila mahdollistaa myös rauhallisen neuvottelu tai erillisen työtilan eli on monipuolinen tila kaikkeen keskittymistä tai rauhoittumista vaativaan hetkeen. Kotvikko on tuote, jonka toteuttaminen voidaan laajentaa kunnan muihin työyksiköihin tai kansallisesti minne vaan.

Yhteyshenkilöt

Petri Manninen
petri.manninen(ät)asikkala.fi
Rehtori
Asikkalan kunta/Aurinkovuoren koulu
Petri Manninen
petri.manninen(ät)asikkala.fi
Rehtori
Asikkalan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta