11.12.2018
Hollolan kunnan ruoka- ja siivouspalvelu, Hollola

Kylmävalmistuksen käyttöönotto ruoantuotannossa

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kehittämistyö sai alkunsa ruoka- ja siivouspalveluiden uusista tavoitteista syksyllä 2017. Syntyi tarve parantaa toiminnan tuottavuutta. Yhdeksi keinoksi muodostui ruoan kylmävalmistuksen käyttöönotto ruoantuotannossa. Tämä mahdollistaisi ruoanvalmistuksen lisäämisen samalla henkilöstömäärällä.
Ratkaisu
Syksystä jouluun 2017 suunniteltiin ja testattiin kylmävalmistusprosessia. Hankittiin laitteita ja kalustoa sekä valmistuskeittiölle että palvelukeittiöille. Vuoden vaihteessa 2018 kylmävalmistus otettiin käyttöön siten, että 2-3 päivänä viikossa toimitetaan kylmävalmistettu lounas palvelukeittiöille.
Ruoka- ja siivouspalvelun yhteistyötä lisättiin. Osalle palvelukeittiöitä syntyi yhdistelmätyötä.
Tulokset
Sama henkilöstömäärä valmistaa lounasta ja osan välipaloista suuremmalle asiakasmäärälle.
Päivittäiset tavarantoimitukset keskittyvät kolmelle päivälle viikossa (vähemmän liikennettä, turvallisempi piha).
Ruoankuljetukset palvelukeittiöille harvenivat päivittäisistä kuljetuksista kolmeen kertaan viikossa.
Yhdistelmätyön ja muiden tehtävämuutosten (tilaukset, kirjaukset) myötä palvelukeittiöiden henkilöstön työtehtävät monipuolistuivat.
Ruoka- ja siivouspalvelun välisestä yhteistyöstä on muodostunut luonteva osa päivittäistä toimintaa.
Nyt, joulun 2018 alla, ruoka- ja siivouspalvelun osatavoitteet ovat pääosin saavutettu. Kehittämistyö jatkuu edelleen.

Yhteyshenkilöt

Henna Tommola
henna.tommola(ät)hollola.fi
palveluesimies
Hollolan kunnan ruokapalvelu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta