27.9.2022
Limingan kunta, Aapin päiväkoti, Liminka

Leikkihuoneiden kehittäminen

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Aapissa kehitettiin moduulimallista toimintaa (Aapin malli) aiemmin. Siinä päiväkodille järjestettiin teemahuoneita eri teemoihin, kuten ympäristökasvatus ja viskaritoiminta. Nyt jatkamme samaa ajatusta järjestämälla päiväkodin eritiloihin jokaisen varhaiskasvatusryhmän yhteiseen käyttöön erilaisia leikkihuoneita. Tavoitteena on leikin rikastuttaminen ja toimintaympäristön kehittäminen.
Ratkaisu
Aapin päiväkodissa on toteutettu leikkihuone yhteen ryhmätilaan. Tilassa on kotileikkihuone. Olemme maalanneet seinät, keränneet leikkiin liittyvää välineistöä samaan tilaan ja hankkineet myös jonkin verran uutta välineistöä ko. leikiä silmällä pitäen keväällä 2022. Huoneessa leikitään pienryhmissä yhdessä varhaiskasvatuksen opettajan tai lastenhoitajan kanssa. Nyt tämän syksyn 2022 aikana suunnittelemme ja järjestämme lisää vastaavia leikkihuoneita. Olemme ideointi- ja hankintavaiheessa. Olemme kuulleet lasten toiveita, havainnoineet heidän leikkejään ja niiden pohjalta valitsemassa seuraavaksi toteutettavat leikkihuoneet.
Tulokset
Kotileikkihuone on ollut todella suosittu erityisesti pienimpien lasten keskuudessa, vaikka isommatkin siellä viihtyvät. Huone on lisännyt ja järkeistänyt päiväkodin tilojen käyttöä. Kotileikkihuone on lisännyt lasten vihtymistä ja siellä leikkiä on helppo rikastuttaa ja kehittää. Kehittämistyö jatkuu koko toimintakauden 2022-2023.

Yhteyshenkilöt

Outi Leinonen
outi.leinonen(ät)liminka.fi
Päiväkodin johtaja
Aapin päiväkoti
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta