14.10.2022
Limingan kunta / Nuorisopalvelut, Liminka

Limingan nuorisokahvila

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Unicefin lapsiystävällinen kunta - alkukartoituksessa tuli idea nuorilta paikasta, jossa paikkakuntalaiset nuoret voivat viettää aikaa. Idea tuli toisella asteella opiskelevilta nuorilta ja heille haluttiin oma paikka, jossa heidän ikäisensä voisivat kokoontua.

Nuoria osallistettiin työpajoihin, joissa yhdessä suunniteltiin, mitä ja millaista toimintaa uusi nuorisokahvila pitäisi sisällään. Nuorten toiveita pyritään toteuttamaan toiminnassa, mm. karaoke, kenties taidegalleritapahtumia/toimintaa, pelejä, erilaisia teemailtoja jne.

Nuorisokahvilasta haluttiin tehdä myös nuorten itsensä näköinen "olohuone" ja etsivän nuorisotyön kautta saatiin liminkalaisia nuoria maalaamaan tilaa ja tekemään tilaan taidetta. Nuoret palkattiin töihin maalaamaan ja taiteilemaan yhteistyössä Limingan 4h-yhdistyksen kanssa kesätyöylijäämärahoilla. Tämä taas on poikinut yhteistyöviritelmiä "Nuori taide - nuorten taiteen galleriatilan kehittäminen Ouluun" -hankkeen kanssa.

Nuorisokahvilan sisustamiseen ja kalustamiseen on saatu hyvin lahjoituksia eri paikallisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä, jotka ovat halunneet tehdä hyvää liminkalaisten nuorten eteen. Myös Limingan nuorten työpajan "Taikupajan" nuoret ohjaajineen ovat olleet sisustamisessa mukana ja ovat tehneet omin käsin erilaisia sisustusratkaisuja.

Nuorisokahvilaprojekti nuorten toiveen ja idean pohjalta on johtanut monenlaiseen yhteistyöhön ja panoksensa tulevan nuorisokahvilan eteen on päässyt antamaan monet eri tahot ja henkilöt. Kun nuorisokahvila aikanaan avataan, panoksen antamisesta kahvilan toiminnan pyörittämiseen on keskusteltu myös eri toimijoiden kanssa mm. nuorisopalveluiden, nuorten työpajan, seurakunnan ja SPR:n kanssa.
Ratkaisu
- Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitus
- Työpajat nuorille toiminnan ideoimiseksi
- Nuoria palkattu töihin maalaamaan tiloja (kustannuksia mm. palkat ja maalit ym. välineet, etsivät nuorisotyöntekijät huolehtineet välineitä ja maaleja)
- Nuorten työpajan nuoret mukaan
- Yhteistyö eri toimijoiden kesken
Tulokset
Lukuisien eri toimijoiden välinen yhteistyö ja nuorten tarpeisiin ja toiveisiin tarttuminen ja vastaaminen, sekä monenlaisten yhteistyökuvioiden lisääntyminen projektin myötä.

Yhteyshenkilöt

Vesa Pykälistö
vesa.pykalisto(ät)liminka.fi
Etsivä nuorisotyöntekijä
Limingan nuorisopalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta