6.10.2016
Kangasalan kunta, sivistyskeskus, Kangasala

”Mä opsilla ylimmällä" Kangasalan kunnan opetussuunnitelmaopas huoltajille

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Esiopetuksen ja perusopetuksen uudet opetussuunnitelmat ovat laajoja ja kuntalaisille vaikeasti hahmotettavia asiakirjoja. Halusimme laatia selkeän ja käytännönläheisen oppaan huoltajille ja muille sidosryhmille asian selkiyttämiseksi ja opetussuunnitelman juurruttamiseksi arkeen.
Ratkaisu
Kouluilla käynnistyi pohdintoja, miten välittää uusien opsien tietoja vanhemmille. Ajatus yhteisen oppaan laatimisesta syntyi kevään 2016 aikana. Elokuussa opetuksen johtoryhmä teki päätöksen oppaan laatimisesta ja vapautti yhden opettajan työpanoksen viikon ajaksi oppaan kokoamista varten.

Varhaiskasvatuksen esiopetuksessa tiedottamisen tarpeet huoltajille olivat yhteneväiset, joten varhaiskasvatus tuli mukaan oppaan suunnittelutyöhön. Mainostoimisto toteutti oppaan visuaalisen ilmeen syntyneiden ideoiden pohjalta.
Tulokset
Kiinnostus opetussuunnitelmauudistusta kohtaan ja yhteinen ymmärrys huoltajien kanssa tästä isosta kokonaisuudesta on lisääntynyt. Opas toimii hyvin keskustelun pohjana esim. vanhempainilloissa ja vanhempain tapaamisissa. Opas toimii myös värityskirjana ja osallistaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Oppaasta voi jokainen tehdä oman näköisen.

Opas Kangasalan kunnan sivuilla: https://kangasala-fi-d.aldone.fi/lapset_ja_nuoret/opetussuunnitelmat/

Yhteyshenkilöt

Marja Mattila
marja.mattila(ät)kangasala.fi
Opetuskoordinaattori
Kangasalan kunta, sivistyskeskus
Marja Mattila
marja.mattila(ät)kangasala.fi
Opetuskoordinaattori
Kangasalan kunta, sivistyskeskus

Terhi Niinimaa
terhi.niinimaa(ät)kangasala.fi
luokanopettaja
Kangasalan kunta, sivistyskeskus, Vatialan koulu
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta