26.8.2021
Limingan kunta, ruo­ka-, puh­taus- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lut lii­ke­lai­tos, Liminka

Mitä tällä viikolla syödään?

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Koulujen ja esiopetuksen ruokalistat ovat olleet vuodesta toiseen sekä lapsia että vanhempia kiinnostava asia. Ruokalistat on julkaistu kunnan sivuilla, mutta tiedon löytäminen oli osan mielestä haastavaa. Viime aikoina lista on jaettu myös Facebookissa. Sosiaalinen media ei kuitenkaan saavuta kaikkia asiasta kiinnostuneita. Aikaisemmin julkaistussa listassa oli ilmoitettu kerralla kuuden viikon ruuat, joten oikeaa viikkoa joutui välillä hakemaan hetken aikaa.
Ratkaisu
Ratkaisuksi keksittiin luoda QR-koodi, joka ohjaa katsojan automaattisesti kulloisenkin viikon ruokalistaan. Koodilla varustettuja julisteita löytyy koulujen ja esiopetusyksiköiden tiloista, minkä lisäksi koodi on julkaistu myös kunnan sosiaalisessa mediassa. Ruokalistat ovat näin helpommin sekä oppilaiden että vanhempien saatavilla ja saavutettavissa.

QR-koodi mahdollistaa jatkossa myös muun mielenkiintoisen ja informatiivisen ruokaan liittyvän materiaalin jakamisen. Koodin takaa voi jatkossa toisinaan avautua esimerkiksi keittiöhenkilöstön terveiset videon muodossa, lasten ja nuorten suosikkikouluruokien reseptiikkaa sekä sesonkiin ja vuodenaikaan liittyviä huumoripitoisia ruokaklippejä.
Tulokset
QR-koodi on otettu käyttöön aivan vastikään, joten sen käytöstä ei ole vielä kertynyt palautetta. Uskomme kuitenkin, että kehittämisteko saa hyvän vastaanoton, sillä ruokalistat ovat jatkossa helposti laajemman joukon saatavilla ja saavutettavissa.
Liitteet
Mitä tällä viikolla syödään.pdf

Yhteyshenkilöt

Tanja Koski
tanja.koski(ät)liminka.fi
Lii­ke­lai­tos­joh­ta­ja, ruo­ka-, puh­taus- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lut lii­ke­l
Limingan kunta
Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Hankeasiantuntija
Limingan kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta