15.10.2022
Limingan kunta/ Elinvoima (viestintä), Liminka

Palvelut paremmin esille – tekijäksi laajempi viestintätiimi

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Mitkä asiat kunnan eri palvelualueilla kaipaisivat nostoa ja huomiota? Arkikiireiden vuoksi viestintä jää monesti toissijaiseksi asiaksi. Viestintä- ja markkinointitiimi kokoontuu ajankohtaisten asioiden äärelle joka tiistai ja ajankohtaisia asioita pyöritetään päivittäin viestinnän omassa Teams-ryhmässä. Mutta kuuluuko viestinnässä kaikkien palvelualueiden ääni tasapuolisesti?
Ratkaisu
Perustettiin laajempi viestintätiimi, joka kokoontuu kerran kuussa vaihtamaan kasvotusten ajatuksia sekä sparraamaan toisiaan muutoin Teamsissä. Laajemman viestintätiimin päämääränä on, että kaikki kunnan palvelut saavat näkyvyyttä tasapuolisesti kunnan verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Syyskuun alusta startannut tiimi on laittanut hihat heilumaan: yhdessä on mietitty muun muassa some-postauksia, tapahtumakalenterin kehittämistä, infonäyttöjen hyödyntämistä sekä kunnan nettisivujen uutisointia. Samalla yhteinäistetään viestintäprosesseja ja tullaan paremmin tietoisiksi, mitä milläkin palvelualueella tapahtuu. Ideoidaan aktiivisesti yhdessä, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä asioidensa kanssa yksin puntaroimaan, ylittyykö uutiskynnys. Parikymmentä liminkalaista työrukkasta on nyt paremman kuntaviestinnän asialla!
Tulokset
Hyvä startti yhteiselle näkemykselle on jo saatu. Toimintatapojen yhtenäistäminen prosessikuvausten kautta on muotoutumassa. Niin Teamsin kautta kuin kasvotusten olemme tulleet tutummaksi toisillemme, jolloin työskentely yhteisen asian äärellä helpottuu. Ja juttujakin on syntynyt: yhdessä olemme avanneet yksittäisen tapahtuman viestintää ja markkinointia sekä pohtineet, kuinka yhteistyö hallintokunnat lävistävästi onnistuu parhaiten ja mutkattomimmin.

Yhteyshenkilöt

Anu-Maija Kärjä
anu-maija.karja(ät)liminka.fi
viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija
Limingan kunta/ Elinvoima
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta