25.9.2023
Asikkalan ja Hollolan kunnat sekä muut hankekunnat, Asikkala

Pienten kuntien ilmastotyö uuteen vauhtiin PIKU-hankkeella

Yhteistyössä: Iitti, Kärkölä, Hollola, Sysmä, Padasjoki
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Pienten kuntien ilmastotyö sakkaa resurssien vähyyden vuoksi. Halua olisi kehittää ilmastotoimia, mutta ei ole riittävästi osaamista eikä keinoja työn tekemiseksi. Hankkeen tavoitteena oli kirittää Päijät-Hämeen pienten kuntien ilmastotyötä järjestämällä organisaatioiden eri alojen ammattilaisille täsmäkoulutuksia ja työpajoja ilmastoaiheisiin liittyen ja saada näin kaikista kunnan työntekijöistä myös ilmastotyön tekijöitä.
Ratkaisu
Asikkalan ja Hollolan kunnat hakivat hankkeelle Kunnat alueiden ilmastotyön tukena -rahoituksen ympäristöministeriöltä, jonka turvin palkattiin työntekijä koordinoimaan hanketta. Hankkeessa järjestettiin erilaisia koulutuksia ja työpajoja mm. kuntametsään, maankäyttösektoriin, viestintään, teknisiin palveluihin ja siisteys- sekä ruokapalveluihin liittyen. Tapahtumiin kutsuttiin toteuttavat työntekijät, jotka oppivat näkemään mahdollisuuksia ilmastopäästöjen vähentämiseen omassa tehtäväkentässään.
Tulokset
Vastaanotto kunnissa oli vaihtelevaa ja kiireisen työrytmin vuoksi kaikkiin tapahtumiin ei päässyt osallistumaan niin paljon henkilöstöä kuin oli toiveissa. Saatiin kuitenkin jaettua valtava määrä hyviä toimintatapoja ja kannustettua työntekijöitä ilmastotoimijoiksi. Tapahtumiin osallistui yhteensä yli 250 henkeä Päijät-Hämeen pienistä kunnista.
Linkit
https://paijat-hame.fi/piku-ilmastohanke/

Yhteyshenkilöt

Terhi Ahava
terhi.ahava(ät)asikkala.fi
Ympäristönsuojelusihteeri
Asikkalan kunta
Annariina Keto
annariina.keto(ät)hollola.fi
Projektikoordinaattori
Hollolan kunta

Johanna Snell
johanna.snell(ät)paijat-hame.fi
Ilmastokoordinaattori
Päijät-Hämeen liitto
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta