23.5.2023
Turun kaupunki , Turku

Pyydä apua työhyvinvointiin -nappi

Palkittu!
Palkittu
Valmis

Tarve ja tavoitteet
Organisaation sisältä tuli viestiä eri tahoilta siitä, että työhyvinvoinnin tuen muotoja ei tunneta laajasti. Itsellämme työhyvinvoinnin tiimissä oli myös havainto, että isossa organisaatiossa osa lähijohtajista osasi pyytää apua suoraan työhyvinvoinnin tiimiltä, mutta osalle tiimi oli vieras. Samoin havaittiin, että työntekijät eivät tienneet, keneen voisivat olla yhteydessä työhyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Turun kaupungilla on käytössään matalan kynnyksen tukea, mutta tuen piiriin on osattava löytää, jotta matalan kynnyksen tuki voi toimia.

Kehittämisen tavoitteeksi asetettiin työhyvinvointipalveluiden parempi saavutettavuus, HR:n saavutettavuuden parantaminen ja tasapuolistaminen sekä koko organisaation jo olevassa oleviin palveluihin ohjaaminen mahdollisimman helposti. Tavoitteena oli, että jokainen organisaation työntekijä voi pyytää apua omaan tai työyhteisön hyvinvointiin ilman kynnystä yhden napin takaa.
Ratkaisu
Ideasta siirryttiin hyvin ketterästi toteutukseen. Sovittin työhyvinvoinnin tiimin kanssa, ketkä vastaavat nappipyyntöihin. Suunniteltiin viestinnän kanssa napin ulkonäkö, sijainti sekä käytönnön toteutus ja viestiittin napista johtoryhmissä sekä kaupungin yleisissä tiedotteissa. Nappi otettiin testikäyttöön ensin hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa keväällä 2022 ja se laajeni koko organisaation käyttöön alkuvuodesta 2023.
Tulokset
Napin kautta on tullut hyvin yhteydenottoja, tänä vuonna jo 15 kappaletta, ja sen olemassaoloa on kiitelty yhteyttäottaneiden henkilöiden taholta. Napin kautta on mm. annettu neuvontaa työnohjauksen aloittamiseen, selvitetty käytännön asioita työsuhde-etuihin liittyen, ohjattu työyhteisöjä sisäiseen työyhteisösovitteluun sekä aloitettu työyhteisökyselyjä. Lisäksi on ohjattu henkilöitä matalan kynnyksen valmennukseen sekä työterveyteen työuupumuksen ehkäisemiseksi ja pohdittu perehdytyksen puutteellisuutta omassa työyhteisössä. Palvelujen piiriin pääsy on nopeutunut ja avun pyytäjät ovat kiitelleet avun löytämisen helppoutta.

Kehittämistyötä jatketaan, mikäli kehitettävää löytyy. Tällä hetkellä nappi toimii tarkoituksenmukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Miia Aaltonen
miia.aaltonen(ät)turku.fi
työkykykoordinaattori
Turun kaupunki
Anna Kaisa Ojala
anna.kaisa.ojala(ät)turku.fi
henkilöstösuunnittelija
Turun kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta