23.5.2023
Turun kaupunki , Turku

Pyydä apua työhyvinvointiin -nappi

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Organisaation sisältä tuli viestiä eri tahoilta siitä, että työhyvinvoinnin tuen muotoja ei tunneta kaikkialla. Itsellämme työhyvinvoinnin tiimissä oli myös havainto, että isossa organisaatiossa osa lähijohtajista osasi pyytää apua suoraan työhyvinvoinnin tiimiltä, mutta osalle se oli vieras. Samoin havaittiin, että työntekijät eivät tienneet, kehen voisi olla yhteydessä työhyvinvointi asioissa.

Turun kaupungilla on käytössään matalan kynnyksen tukea, mutta tuen piiriin on osattava löytää, jotta matalan kynnyksen tuki voi toimia.

Kehittämisen tavoitteeksi asetettiin työhyvinvoinninpalveluiden parempi saavutettavuus, HR:n saavutettavuuden parantaminen ja tasapuolistaminen sekä koko organisaation jo olevassa oleviin palveluihin ohjaaminen mahdollisimman helposti. Tavoitteena oli, että jokainen organisaation työntekijä voi pyytää apua omaan tai työyhteisön hyvinvointiin ilman kynnystä yhden napin takaa.
Ratkaisu
Ideasta siirryttiin hyvin ketterästi toteutukseen. Sovittin työhyvinvoinnin tiimin kanssa, ketkä vastaavat nappi -pyyntöihin. Suunniteltiin viestinnän kanssa napin ulkonäkö, sijainti sekä käytönnön toteutus ja Viestiittin napista johtoryhmissä sekä kaupungin yleisissä tiedotteissa. Nappi otettiin testikäyttöön ensin hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa keväällä 2022 ja koko roganisaation käyttöön alkuvuodesta 2023.
Tulokset
Napin kautta on tullut hyvin yhteydenottoja, tänä vuonna jo 15 kappaletta, ja sen olemassaoloa on kiitelty yhteyttä ottaneiden henkilöiden taholta. Napin kautta on mm. annettu neuvontaa työnohjauksen aloittamiseen, selvitetty käytännön asioita työsuhde-etuihin liittyen, ohjattu työyhteisöjä sisäiseen työyhteisösovitteluun sekä aloitettu työyhteisökyselyjä, ohjattu henkilöitä matalan kynnyksen valmennukseen sekä työterveyteen työuupumuksen ehkäisyksi sekä pohdittu perehdytyksen puutteesta viestimistä omassa työyhteisössä. Palvelujen piiriin pääsy on nopeutunut ja avun pyytäjät ovat kiitelleet avun löytämisen helppoutta.

Kehittämistyötä jatketaan, mikäli kehitettävää löytyy. Tällä hetkellä nappi toimii tarkoituksenmukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Miia Aaltonen
miia.aaltonen(ät)turku.fi
työkykykoordinaattori
Turun kaupunki

Anna Kaisa Ojala
anna.kaisa.ojala(ät)turku.fi
henkilöstösuunnittelija
Turun kaupunki
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta