30.9.2021
Limingan Kunta, ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelu liikelaitos, Liminka

Sisä- ja ulkolajittelun selkeyttäminen koulukohteissa

Palkittu!
Palkittu
Kehitteillä

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunnan koulukiinteistöissä ei ole selkeää jätteiden lajittelumahdollisuutta ja jäteastiat ovat merkitsemättä. Oppilaat ja henkilökunta lajittelisivat mielellään syntyneet jätteet. Tavoitteena saada yhtenäiset ja selkeät lajitteluastiat jokaiseen koulukohteeseen oppilaille ja henkilökunnalle.
Ratkaisu
Meillä oli kesäkuussa L&T:n ympäristömanagerin kanssa jätekatselmukset koulukiinteistöissä ja saimme heiltä raportin parannettavista kohteista ja asioista. Raportin pohjalta lähdemme sisälajittelua lisäämään ja parantamaan. Hankitaan sopivat jätteiden keräysvälineet. Mitä enemmän jätteitä lajitellaan, saadaan mm. kunnan kierrätysastetta nostettua, hiilijalanjälkeä pienennettyä ja jätekuluja säästettyä.
Tulokset
Oppilaat voivat opetella lajitteluasioita tunneilla ja oppivat lajittelun hyödyt myös käytännössä, kun heillä on mahdollisuus tehdä lajittelu käytännössä koulun tiloissa. Jätteiden lajittelun lisääminen, kehittäminen ja parantaminen, niin sisällä kuin ulkona, lisää työturvallisuutta, oppilasturvallisuutta ja yhteistyötä koulujen sisällä. Pitkällä tähtäimellä tulee myös jätteiden lajittelulla myös rahallista säästöä. Kehittämistyö tehdään loppuun tämän syksyn aikana.

Yhteyshenkilöt

Sanna Falin
sanna.falin(ät)liminka.fi
Puhtauspalveluesimies
Limingan Kunta
Tanja Koski
tanja.koski(ät)liminka.fi
Liikelaitosjohtaja
Limingan Kunta ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelu liikelaitos
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta