27.3.2017
Hämeenkyrön kunta, Hämeenkyrö

Some-kanavat kouluterveydenhuollon aktiiviseksi työvälineeksi

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kouluterveydenhoitajan pitää olla siellä missä asiakkaatkin ovat! Halusin tavoittaa oppilaat sellaisen toiminnan kautta, mikä heille itselleen on luontevinta, mikä on nopeaa ja vaivatonta. Kehitin siis omaa työn tekemisen tapaa.

Halusin tavoittaa mahdollisimman monta oppilasta kerralla, mahdollisimman nopeasti ja ketterästi. Halusin aktivoida heitä edistämään omaa sekä lähiympäristönsä terveyttä ja luoda uuden kanavan mahdollisimman ketterälle ajatustenvaihdolle :)
Ratkaisu
Otin käyttöön muiden some-kanavien lisäksi Snapchatin! Yhtä nopeasti kun sain idean, tämä kanava oli käytössäni. Ketterää, nopeaa, kustannusvapaata !
Tulokset
Reilussa viikossa minulla oli melkein koulumme kaikki oppilaat seuraajissani. Olen lanseerannut muutamia terveystekokilpailuja, kyselyitä, sekä infonnut asiakkaitani päivieni kulusta. Olen tehnyt työtäni siis avoimemmaksi ja näkyvämmäksi.

Olen saanut aktivoitua nuoria pitämään terveydestään huolta! Ketterällä yhteydenpidolla nuorten kanssa olen saanut vähennettyä käyntejä vastaanotolla ja luonut uutta palvelukulttuuria tänne Hämeenkyrön Yhteiskoulun terveydenhuoltoon.

Toiminta jatkuu ja kehittyy. Tulossa on teema-aiheisia viikkoja ja uusia kilpailuja, sitä mitä nuoret itse kouluterveydenhuollolta haluavat !

Yhteyshenkilöt

Outi Koskinen
outi.koskinen(ät)hameenkyro.fi
Terveydenhoitaja
Hämeenkyrön kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta