14.10.2022
Vaasan kaupunki/Henkilöstö-palvelualue, Vaasa

Yhteistyö henkilöstöhallinnossa Uumajan kunnan kanssa

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Vaasan kaupunki ja Uumajan kunta ovat valmistelleet yhteistä kehittämisstrategiaa alueen vetovoimaisuuden ja elinvoiman vahvistamiseksi. Yhteisen kehittämisstrategian tarkoitus on kehittää ja vahvistaa kaupunkien välistä yhteistyötä. Visiona on luoda toimiva ja yhtenäinen yhteispohjoismainen alue, jolla on rajattomat mahdollisuudet ja ongelmaton yhteistyö.
Ratkaisu
Yhteiseen kehittämisstrategiaan liittyen toteutettiin ensimmäinen konkreettinen toimenpide - Uumajan kunnan HR-yksikön verkostovierailu Vaasassa 17. - 18.9.2022. Mukana oli Uumajan kunnan HR-yksikön johtajan lisäksi 17 asiantuntijaa. Vaasasta oli edustettuna henkilöstö-palvelualueen asiantuntijat henkilöstöjohtajan lisäksi.

Vierailun aikana jaoimme puolin ja toisin kokemuksia, haasteita ja kehittämisideoita liittyen työsuojeluun ja työturvallisuuteen, rekrytointiin ja työnantajamielikuvaan, osaamisen kehittämiseen ja esihenkilötukeen, sekä palvelussuhdeasioihin ja henkilöstöpolitiikkaan. Kyseisiä aihealueita työstettiin neljässä eri työpajassa.

Päivien aikana saimme monia hyviä yhteistyöideoita, tutustuimme ruotsalaisiin kollegoihimme, ja sovimme jo mm. yhteisen työntekijävaihto-ohjelman kehittämisestä.

Verkostovierailun yhteenvetona voisi todeta, että Vaasalla ja Uumajalla on samankaltaisia haasteita liittyen esimerkiksi pätevän henkilökunnan saamiseen ja pitovoimaan. Sekä Vaasa että Uumaja haluavat aktiivisesti kehittää työnantajamielikuvaansa saavuttaakseen tavoitteen olla vetovoimainen työnantaja.

Vierailun tuloksena olemme parhaillaan suunnittelemassa yhteisen Teams-työtilan luomista Vaasan kaupungin HR-yksikön ja Uumajan kunnan HR-yksikön kanssa. Siellä voimme jatkaa edelleen kokemusten, haasteiden ja kehittämisideoiden jakamista. Sovimme myös, että Vaasan kaupungin HR-yksikkö vierailee vastaavasti Uumajassa vuoden 2023 aikana.
Tulokset
Syvensimme Uumajan kunnan kanssa tehtävää yhteistyötä, solmimme kontakteja ruotsalaisiin kollegoihimme, saimme hyviä vinkkejä eri toimintojemme jatkokehittämiseen. Vierailun aikana sovimme mm. yhteisen työvaihto-ohjelman kehittämisestä. Jatkamme yhteistyön syventämistä ja kehittämisideoiden jakamista toistemme kanssa mm. yhteisessä Teams-työtilassa.

Yhteyshenkilöt

Seija Välivainio
seija.valivainio(ät)vaasa.fi
Hr-suunnittelija
Vaasan kaupunki, Henkilöstö-palvelualue
Tuulikki Kruhse-Poutanen
tuulikki.kruhse-pout(ät)vaasa.fi
Henkilöstöjohtaja
Vaasan kaupunki, Henkilöstö-palvelualue
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta