2.9.2016
Jämsän kaupunki, Ateria-, Puhtaus- ja tekstiilipalvelut liikelaitos, Jämsä

Digiloikkaus ateria-, puhtaus- ja tekstiilipalveluilla

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Esimiesten ja keskijohdon johtamisvalmennus Ekj-koulutuksen ohjausryhmän tapaamisessa mietittiin uusia työnteon tapoja. Esille nousi ajatus, mitä voitaisiin tehdä tabletilla. Mitä tulevaisuuden työ, osaamisen jakaminen ja sisäinen kehittäjä voi tarkoittaa avoimessa digitaalisessa maailmassa ateria-, puhtaus- ja tekstiilipalveluilla.

Mietittiin, missä kaikissa tablettia voidaan hyödyntää. Em. asioiksi nousi mm. sähköposti, intra, verkkokansiot, työajanseuranta, matkalaskut, poissaolokirjaus, omavalvontajärjestelmä, tilaukset ja laadunseuranta.
Ratkaisu
Pidimme ensin palaverin ICT- puolen kanssa ja mietimme, mitä ominaisuuksia tabletilta vaaditaan, jotta suunnittelemamme asiat toteutuisivat. Päätimme, että tabletit hankitaan koko henkilöstölle, 130 hlöä.

Olimme myös yhteydessä Kuntekoon, anoaksemme koulutusrahoitusta hankkeeseen. Päätös oli myönteinen ja saimme sparraukseen sekä sisäinen kehittäjä -koulutukseen rahoitusta. Sparrausta ja koulutusta järjestettiin 1+2 pv yhteensä 24 hlölle.

Koulutuskumppaniksi halusimme Tamora Oy:n ja saimmekin heidät vetämään em. päivät. Em. lisäksi ostimme omarahoitteisesti koulutusta vielä tabletti-leireille, johon osallistui koko henkilöstömme.
Tulokset
Olemme vielä tablettien käytön hyödyntämisen harjoitteluvaiheessa. Osa henkilöstöstä on ottanut tabletin jo hyvin haltuunsa, osaa vielä tsempataan. Muutamia lisäkäyttömahdollisuuksiakin on noussut esille, mm. skypen hyödyntäminen palavereissa.

Tabletti, kohdan (2/4 )mukaisissa toiminnoissa on ollut helpottamassa arkea, kuitenkaan vielä ei osata sanoa kuinka paljon. Uskomme myös, että toimintakulttuuri/ asenne on nyt muuttunut niin henkilöstöllämme kuin asiakkaidenkin näkökulmasta. Harjoitukset jatkuu!

Lue lisää Kuntekon vieraskynäpalstalta: http://www.kunteko.fi/ajankohtaista/vieraskyna/jamsassa-hyodynnetaan-digityokaluja-yhdessa-oppien

Yhteyshenkilöt

Mervi Västinen
mervi.vastinen(ät)jamsa.fi
liikelaitosjohtaja
Jämsän Ateria-, Puhtaus- ja tekstiilipalvelut liikelaitos
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta