3.9.2020
Lempäälän kunta / sivistyspalvelut ja perhe-ja sosiaalipalvelut, Lempäälä

Parisuhdeiltoja kuntalaisille - LempääläLove

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Lempäälässä on järjestetty pikkulapsiperheiden parisuhdeiltoja moniammatillisesti ansiokkaasti jo vuosia. Nyt tarkoituksena oli lähteä kehittämään iltaa toteuttamalla se aivan uudella tavalla. Tavoitteenamme oli järjestää matalan kynnyksen, kaikille avoin konsertti rakkauden ja hyvinvoinnin teemalla sekä vahvistaa perheiden, kaikenikäisten pariskuntien ja yksilöiden hyvinvointia tuomalla rakkauden sanomaa ihmisten arjen keskelle voimaksi.

Ratkaisu
LempääläLove -ilta toteutettiin marraskuussa 2019. Suunnittelu- ja kehittämistyö alkoi noin vuotta aikaisemmin. Suunnittelu- ja toteutusydintyöryhmään kuuluivat lapsiperheiden palveluohjaaja, varhaiskasvatusyksikön johtaja ja varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta sekä varhaiskasvatuksen ohjaaja Lempäälän seurakunnasta. Iltaan kerättiin kuntalaisilta heidän toiverakkauslaulujaan ja niihin liittyviä tarinoita pitkin vuotta eri paikoissa. Niitä saatiin eri tavoin muun muassa netin kautta, päiväkodeissa, kerhoissa, terveyskeskuksessa ja tapahtumissa. Tiimi kutsui mukaan paikallisia artisteja ja muita esiintyjiä esittämään toivelauluja, laati illan käsikirjoituksen ja suunnitteli illassa jaetut parisuhdeämpärit sisältöineen. Yhteistyössä mukana oli paikallisia yrityksiä ja järjestöjä. Kutsuimme iltaan myös lempääläläisen, vuosikymmeniä yhdessä olleen pariskunnan kertomaan oman tarinansa. Lisäksi tapahtuman ajaksi oli mahdollista varata lastenhoitopaikka. Tässä yhteistyössä mukana oli kunnan ja seurakunnan työntekijöitä sekä Tredun opiskelijoita. Kustannukset ja resurssit jaettiin tasaisesti yhdessä ilman ulkopuolista rahoitusta. Ilta järjestettiin tunnelmallisessa Pyhän Birgitan kirkossa.


Tulokset
Tapahtuma onnistui hyvin. Ilta tavoitti laajasti eri-ikäistä väestöä, yhteensä noin 200 osallistujaa. Kerätty palaute oli hyvää ja tapahtumalle toivottiin jatkoa. Koko projektin suunnittelu ja toteuttaminen vahvisti yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Yhteistyössä toteutettuna säästimme myös sekä kuluissa että resursseissa. Vaikuttavuutta osallistujien hyvinvointiin on hankala mitata, mutta saadun palautteen ja jatkotoiveiden perusteella uskomme, että tämänkaltaiselle tilaisuudelle on tilausta. Erityisesti illassa mukana olleille, oman toiveensa ja tarinansa kuulleille tilaisuus oli ainutkertainen. Tästä on hyvä jatkaa kohti LempääläLove2.0 :aa!

Yhteyshenkilöt

Kirsi Pihlajasaari
kirsi.pihlajasaari(ät)lempaala.fi


Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta