22.2.2016
Kotkan kaupunki, Nuorisotyön yksikkö, Kotka

Pyöräily yhdisti kansalaisaktivistit ja Kotkan kaupungin

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Kotkassa on kansalaisaktivistien ryhmä, joka toivoi pyöräilymahdollisuuksien parantamista sekä yhteistä tekemistä pyöräilyn ympärille. Kaupungin nuorisotoimi vastasi toiveeseen ja yhteistyössä lähdettiin luomaan edellytyksiä kestävän kehityksen, mielekkään tekemisen, kaupunkikulttuurin ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi Kotkan kaupungissa.
Ratkaisu
Pyöräpajan aktivistit löysivät tulevaisuudessa purettavan tilan. Kaupungin nuorisotoimi vuokrasi tilan pyöräaktiiviryhmän käyttöön.
Tulokset
Kaupunki on toiminut mahdollistajana ja kansalaisaktivistit ovat hoitaneet toiminnan sisällön. Yli vuoden käynnissä ollut pyöräpaja on toiminut valtavan hyvin.

Pajassa opastetaan kaupunkilaisia huolehtimaan polkupyöristä - vapaaehtoistyönä. Lisäksi pyöräpajassa on järjestetty pyöräretkiä, ruokahetkiä, elokuvailtoja ja muita tapahtumia. Pajassa on yhden viikonlopun aikana korjattu 50 polkupyörää Kotkan alueelle saapuneille turvapaikanhakijoille.

Vuoden 2016 alusta pyöräpajan tilaa on laajennettu viereiseen halliin, jossa bmx-pyöräilijät rakentavat ramppia, jota voi käyttää myös esiintymislavana erilaisissa tapahtumissa. Kaupungin nuorisotoimen ja aktivistien yhteistyönä Kotkaan on hankittu polkupyörien itsehuoltopisteitä, jotka sijoitetaan kolmelle eri alueelle lumien sulettua keväällä 2016.

Katso: https://www.facebook.com/kotkanpyorapaja

Yhteyshenkilöt

Sanna Koskimies
sanna.koskimies(ät)kotka.fi


Leena Ruotsalainen
leena.ruotsalainen(ät)kotka.fi
Nuorisotoimen johtaja
Kotkan kaupunki
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta