8.1.2016
Hollolan kunta, Hälvälän koulu, Hollola

Wilman hyödyntäminen ruokavalioiden ilmoitusmenettelyssä ja poissaoloissa

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Olemme ensimmäisenä kouluna kunnassamme kehittäneet yhteistyötä Wilma-hallinto-ohjelman käytössä ruokapalveluiden kanssa. Kehittämisteon ideoivat apulaisrehtori ja ruokapalveluvastaava.
Ratkaisu
Keittiölle on otettu käyttöön Wilma-tunnukset. Nyt on ollut selvästi havaittavissa, että huoltajien on vaivatonta laittaa viestiä keittiölle esimerkiksi erityisruokavalioisen lapsen, mutta myös ”tavallisen lapsen” poissaolosta samalla kertaa, kun he ilmoittavat poissaolon lapsiryhmän vastuuaikuiselle.

Ajoissa saatu tieto on vähentänyt (erikois)ruokien / (erikois)lisukkeiden hukkaanheittämistä tai jopa valmistustarvetta ja näin ollen parantanut tuottavuutta. Toimella on ollut selvää vaikuttavuutta.

Käytännön sisäänajovaiheessa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstö muistutti aika ajoin huoltajia asiasta. Nyt se on vakiintunut ns. normikäytännöksi. Työyhteisössä on sovittu, että jatkossa uudet huoltajat ”ajetaan sisään” tähän toimintatapaan henkilöstömme toimesta.

Ulkopuolista lisärahoitusta ei tarvittu, koska Wilma on jo käytössä kunnassamme.
Tulokset
Tuottavuus on osoitettavissa hukkaan menevän (erityis)ruoan määrän vähenemisenä.

Parannettu asiakastyytyväisyys ja palveluiden saatavuus on huomattu huoltajilta tulleesta palautteesta käytön helppouden ja vaivattomuuden osalta.

Tässä on kehitetty uusi palvelutoiminto hyödyntäen kunnan jo ostamaa (Wilma) palvelua monipuolisemmin.

Tämä on ollut parhaimmillaan vaikuttavaa sektorirajat ylittävää yhteistyötä. Wilmaa on ajateltu laajemmin yhteydenpitoon, ei vain varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sekä huoltajien väliseen käyttöön.

Toimintaa levitetään kunnan muihinkin kouluihin ja meidän koulussamme menettelyä jatketaan.

Yhteyshenkilöt

Suvi Saarikko
suvi.saarikko(ät)hollola.fi
0447801316
Hollolan kunta, sivistystoimi
Suvi Saarikko
suvi.saarikko(ät)hollola.fi
0447801316
Hollolan kunta, sivistystoimi
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta