2.9.2021
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Kansainvälinen koulutusmatkailu

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunnassa yhtenä strategian painopisteenä on kansainvälisyys. Olemme kunnassa tehneet kansainvälistymissuunnitelman, joka jakautuu neljään kehittämiskokonaisuuteen. Yhtenä osana kehittämiskokonaisuutta on Limingasta juuret ja siivet, jonka avulla luomme lapsillemme vahvan identiteetin suomalaisina ja liminkalaisina, mutta rakennamme heille samalla kansainvälisyyttä ja maailman tuntemusta. Tämän vuoksi Limingan kouluissa on aloitettu kielirikasteinen opetus, joka tarkoittaa, että vähintään 25% opetuksesta tapahtuu englanniksi.

Lisäksi Limingan kansainvälisyysohjelmassa on kansainvälinen matkailu ja sieltä kohdistettuna luonto-, leiri- ja koulutusmatkailu. Kunnassa ei ollut tarjota kansainvälisille opiskelijaryhmille valmista ohjelmaa. Lähdimme etsimään ratkaisua, miten voisimme yhdistää alueemme koulujen kansainvälisyyden ja kansainvälisen matkailun ja tähän haimme ratkaisua kansainvälisen koulutusmatkailun kautta.
Ratkaisu
Ryhdyimme tuotteistamaan ja paketoimaan palveluita alueen yrityksien kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelmapalvelu- ja kuljetusyritysten kanssa. Lisäksi otimme tuotteistukseen mukaan alueen koulut. Melko pian saimme räätälöityä alueellemme useita erilaisia koulutusmatkailupaketteja kansainvälisille opiskelijoille.

Koulutusmatkailupaketeissa huomioimme myös sesonkiajat sekä sen ulkopuolella tapahtuvan koulutusmatkailun. Aasialaiset oppilaat matkailevat esisijaisesti kesälomakuukausien aikana. Tämä ajankohta oli haastava, sillä koulut ovat kesäisin kiinni. Kaikissa tuotteistamissamme paketeissa minimi vierailuaika on kaksi päivää sisältäen majoittumisen, aktiviteetit ja ruokailut alueella.
Päätuotteemme koulutusmatkailusta kansainväliseen markkinointiin ovat: 1. Liminka Bay Camp School. 2. Opiskelu paikallisessa koulussa paikallisten oppilaiden kanssa 3. Majoittuminen suomalaisessa perheessä.

1. Liminka Bay Camp School, paketti on mahdollista ottaa myös silloin, kun koulut ovat kiinni. Tässä tuotepaketissa oppilaat voivat itse valita opiskeltavat aineet ja opiskelu toteutetaan Liminganlahden luontokeskuksessa. Opiskeltavien aineiden opettajat kutsutaan opettamaan Liminganlahden luontokeskukselle. Tähän pakettiin olemme kutsuneet myös paikallisia nuoria mukaan oppitunneille.

2. Opiskelu paikallisessa koulussa paikallisten oppilaiden kanssa. Paketti mahdollistaa kansainvälisten opiskelijoiden opiskelemisen paikallisessa koulussa suomalaisten opiskelijoiden kanssa. Tässä paketissa kansainvälinen opiskelijaryhmä ei voi itse valita opiskeltavia aineita, vaan oppilaat seuraavat koulun opetussuunnitelmaa. Paketti on mahdollista ottaa vain silloin kuin koulut ovat auki.


3. Majoittuminen suomalaisessa perheessä. Tämä tuotepaketti on vaihtoehtoinen paketti ja tämän voi ottaa osaksi koulutusmatkailupakettia. Kotimajoitus paikallisessa perheessä tarjoaa vierailijoille tilaisuuden kurkata suomalaiseen perhe-elämään. Majoittuminen perheissä alkaa perjantaina illalla ja päättyy sunnuntaina aamulla. Perheitä emme ole sitoneet mihinkään ohjelmaan, vaan perheet saavat itse päättää, mitä haluavat opiskelijoiden kanssa viikonlopun tehdä. Perhepaketissa on mukana erilaisia perheitä ja he voivat majoittaa 1 -4 opiskelijaa vierailun aikana.
Tulokset
Näillä tuotteistamillamme koulutusmatkailupaketeilla tarjosimme Limingan kunnan kielirikasteisen koulujen opiskelijoille tilaisuuden käyttää opiskelemaansa kieltä ja luomaan kansainvälisiä suhteita sekä tutustumaan eri maiden kulttuureihin. Parhaassa tapauksessa tämä johtaa elinikäiseen ystävyyteen. Samalla tarjosimme kansainvälisille asiakkaille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen opetusjärjestelmään, suomalaiseen kulttuuriin ja luomaan suhteita paikallisiin opiskelijoihin. Eräs 13-vuotias kiinalainen opiskelija kertoi vierailunsa jälkeen ilmoittaneen vanhemmilleen haluavansa hakea Oulun yliopistoon opiskelemaan.

Majoittuminen suomalaisessa perheessä tarjoaa suomalaisille perheille oivallisen tavan tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin, heidän kulttuureihin, käyttää englantia ja samalla tämä paketti antaa tilaisuuden esitellä suomalaista kulttuuria. Majoituspaketti tarjoaa molemmille osapuolille tilaisuuden käyttää englantia.

Paikalliset yritykset saivat yhteistyössä luotua matkailupaketteja ja helpon tilaisuuden päästä kansainvälisille markkinoille.
Liitteet
Liminka-koulutusesite-pdf-pakattu.pdf

Yhteyshenkilöt

Piia Leinonen
piia.leinonen(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö
Elinvoima
Piia Leinonen
piia.leinonen(ät)liminka.fi
Matkailupäällikkö
Elinkeino
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta