4.9.2018
Asikkalan kunta, Asikkala

Yritysten työvoiman turvaaminen

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Asikkalan yrittäjiltä on tullut palautetta, että osaavan työvoiman saanti kunnan sisältä on ollut vaikeaa. Tässä olen tulkinnut, että kyse on myös muusta kuin esimerkiksi työttömien palkkaamisesta yrityksiin.

Ehdotukseni on, että koulu, kunnan työllistämisorganisaatio kunnan nuorisotyö ja yrittäjät istutetaan yhteen pöytään. Yhteistyön tavoite on löytää oikeasti motivoitunutta ja kehittymiskykyistä työvoimaa oppisopimuksella yrityksiin. Tässä projektissa jätetään ulkopuolelle vaikeasti työllistettävät ihmiset. Heillä on omat projektinsa toisaalla. Tämän uuden näkökulman keskiössä on yrittäjä ja hänen tarpeensa. Töihin etsitään oikeasti parasta A-ryhmää. Tekijät ja yrittäjät kohtaavat kunnan pienellä avustuksella.

Kunnan rooli on etsiä oikeat ihmiset, auttaa oppisopimusprosessin toteuttamisessa ja odotella hedelmiä. Pienellä koordinaatiolla ja panostuksella saadaan "Win Win Win", jossa voittajia ovat yksilöt, yritykset ja kunta. Poikkeuksellista tässä projektissa on, että näköulma ei ole vain syrjäytymistä ehkäisevä tai muu kunnan perinteinen sosiaalinen rooli työllisyyden hoidossa. Töihin etsitään nyt todellisia tekijöitä, joiden sisällä asuu pieni yrittäjä.
Ratkaisu
Lisäämme kunnan elinvoimaisuutta tehostamalla yritysten työvoiman saantia oppisopimuspaikkoja koordinoimalla. Avainasemassa on koulujen ja yritysten sekä kunnan hyvinvointipalveluiden välinen yhteistyö. Näin nuorilla on vaihtoehtoisia polkuja.
Tulokset
Tähän palataan vielä!

Yhteyshenkilöt

Juha Leppialho
Juha.leppialho(ät)asikkala.fi


Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta